Dincolo...

Dincolo.... de acest ecran al monitorului, distant și rece, sunt suflete de oameni pe care-i întâlnim cu totul întâmplator : unii ne iubesc, alţii nu ! Alţii ne privesc, unii trec nepăsători pe lângă noi.Cei mai mulţi se uită, şi trec mai departe fără să citească înşiruirea de cuvinte, din care sufletul nostru este parte integrantă. Păcat ! Pentru că uneori, un simplu mesaj citit cu sufletul poate încânta, poate face să-ţi tresară inima, poate chiar să-ţi schimbe viaţa. Dincolo de toate acestea, de zbuciumul vieţii, de trăirile noastre interioare, cuvintele pot fi emoţionante, ziditoare de nesperate bucurii. Ele pot face să răsune acorduri în inima şi sufletul nostru. Cu toţii suntem suflete-trăitori în cuvinte şi imagini. Un Om la un capăt de lume, ne poate umple ochii de lacrimi fierbinţi, iar inimile de-ncântare nebănuită. Altul ne poate aduce în suflete un licăr de bucurie prin simplul fapt că ne-a privit…şi ne-a citit mesajul, lăsându-şi amprenta paşilor lui, pe paginile noastre. De aceea trecătorule, te rog să ai mare grijă cum păşeşti, pentru că păşeşti peste sufletul meuşi n-aş vrea să mi-l striveşti.

sâmbătă, 31 august 2013

Ravas, transmis unui prieten de suflet!

Cuvintele îmi sunt sărace, lipsite de conţinut...    
Ştiind că-ţi dă târcoale sentimentul de temut.    
Cu toate acestea, îţi simt în suflet doar bucurie…
Şi-aş vrea să nu mai priveşti totul cu mâhnire.
………………………………………………………………………

Incearca sa nu te lasi coplesit de temeri nejustificate sau inchipuite.
Reaminteste-ti mereu ca oricat de singur te-ai simti la un moment dat,
exista un corespondent in lume si pentru tine.
Cineva care nu e nici foarte departe, nici imposibil de atras. Important este sa gandesti pozitiv si sa te lasi iubit de cei din jur constientizand ca esti demn de aceasta iubire si ca o meriti pe deplin.
Incearca cu mai multa incredere in propria-ti fiinta sa pasesti mai departe
si nu intina cu temerea ta, aceasta truda a sufletului tau.
Stim foarte bine atat din teorie cat din practica ca ne temem de ceea ce nu putem stapani, ne temem de ceea ce nu avem puterea de a controla si se pare ca multi dintre noi nu suntem suficienti de pregatiti pentru al investi pe celalalt cu mai multa incredere inca de la inceput. Si aici pierdem noi foarte mult.
Incearca pe cat posibil sa-nlaturi acet vierme al nesigurantei si indoielii din sufletul tau frumos. Crede-ma c-ar fi pacat, acum dupa ce iubirea la tine-n suflet a poposit in sfarsit…tu, sa o intinezi cu nesiguranta.
Mai multa incredere n-ar strica! Crede cu toata fiinta ta ca totul va fi bine si ca meriti ceea ce ai gasit chiar daca taramul pe care tocmai ai pasit este plin de neprevazut. Mergi cu toata increderea mai departe si vei vedea ca finalul va fi cel scontat de tine si ca a meritat.
De noi depend alegerile prezente si viitoare pe care le facem in viata.
Noi putem fi proprii nostri dusmani fara sa ne dam seama si-atunci cand ceva
ni se pare ca nu merge bine, mai intotdeauna avem nevoie de un responsabil al nefericirii noastre. Nu permite ca viermele temerii sa puna stapanire pe tine, inlatura din suflet aceasta neliniste si lasa bucuria iubirii care te-a cuprins
sa-ti patrunda adanc in inima si in suflet, caci numai asa vei putea dobandi arta adevarata de-a putea iubi liber si de-a fi iubit.
Analizeaza lucrurile care te-ar putea impiedica sa mergi mai departe si sa pasesti demn in aceasta iubire.
Poate sunt mici defecte de comportament, poate sunt doar bagaje emotionale pe care le porti cu tine si care te trag in jos si-atunci viermele indoielii si-al nesigurantei, sigur ca-si face simtita prezenta in sufletul tau.
Orice ar fi, renunta la ele, iesi din casa si pregateste-te mereu pentru ceva nou.
Analizeaza-ti foarte bine relatiile trecute si evident, ce nu a mers foarte bine.
In orice relatie vina o poarta amandoi pentru esecul ei.. Nimeni nu cauta niciodata in afara daca ceea ce-i trebuie poate gasi inlauntrul relatiei de cuplu.
Poate ai actionat tu in mod gresit undeva. Daca da, trebuie sa vezi cum? De ce? Daca fosta ta iubita/prietena au gresit, in ce masura ai accepta acum asemenea erori? Ce ai invatat din trecut? Cat de matur esti pentru a o lua de la capat din nou? Rezolva toate aceste dileme, afla raspunsurile de care ai nevoie si vei face un pas inainte catre o viata mai buna atat pe plan spiritual cat si fizic.
Lasa ranile trecutului sa se inchida. Ai avut parte de relatii care au lasat urme adanci? Pentru a putea merge mai departe si pentru ca tocmai ti-a iesit in cale din nou iubirea, o alta iubire, va trebui sa lucrezi si din punct de vedere psihic, emotional, tratand ranile vechi ale trecutului, eliberandu-te de amintirile sale negative. Stim foarte bine ca daca ne tot cramponam de trecut nu putem inainta in viitor si nici nu-l putem prevedea mai mult sau mai putin fericit, pentru ca in fiecare prezent al clipei ce-o traim, noi punem de fapt viitorul clipelor ce vor urma. De aceea este foarte important cum ne traim acest present, ce material punem la temelia lui si pe ce fel de schele incercam sa cladim viitorul…ca sa ajungem cu ele si sus…Un viitor care nu este numai al nostru ci si al celorlalti cu care iteractionam…
Prin urmare prieten drag…Bucura-te de singuratate. Bucura-te de viata. Bucura-te de tot ceea ce vine si cu dragoste te inconjoara.
Nu vei fi intotdeauna singur calator prin aceasta lume. Iata! Fii fericit!
Iubirea-n suflet tocmai ti-a popasit. Nu irosi timpul pretios pe care-l ai cu tot felul de indoieli …Asigura-te ca timpul pe care il ai acum la dispozitie pentru tine, trece cu folos atat pentru tine, cat si pentru dragostea ta.
N-o inlatura cu indoieli care nu-si au rostul, nu incerca sa vezi ceea ce nu este si in sfarsit, nu fii cinic sau atat de negativ. Oricat de mult ai suferit in trecut, nu ai nici un motiv sa transferi aceste frustari in prezentul care te poate face fericit.. Soarele a inceput sa surada si pe strada ta dar trebuie sa iti doresti cu adevarat acest lucru pentru a-ti putea indeplini visele la care atat de mult ai aspirat…
Deschide-ti mintea si inima. Lasa soarele sa straluceasca cu puterea cu care a fost inzestrat si permite noului sa intre in viata ta, in propri-ai forma fara sa incerci sa-l modelezi in vreun fel sau mai grav, dupa bunul tau plac. Se pare ca aici gresim noi de cele mai multe ori intr-o relatie, incercam mereu sa facem din celalalt ceea ce-am vrea de fapt sa fim noi, uitand ca fiecare suntem o entitate unica prin forma, culoare si comportament si ca daca permitem cuiva sa intre in viata noastra, in sufletul nostru , atunci trebuie sa-l acceptam asa cum este si sa incercam sa vedem cum ne putem adapta unii cu alti, acest lucru fiind valabil si in cadrul unei relatii in doi. De ce-si imagineaza oamenii ca au nevoie ca in celalalt sa-si vada copia fidela, cand de fapt ar trebui sa gasim in el un corespondent al nostru.
De ce-as accepta in viata mea, un altul care ar fi la fel ca mine…NU!
In viata mea am nevoie de un corespondent al meu, nu inca unul ca mine, pentru ca ma stiu cum sunt si m-am cam plictisit de mine…imi doresc omul care sa reverbereze la unison cu mine, omul care nici nu trebuie sa rostesc ce gandesc
si-n secunda doi, imi vine in intampinarea gandului, cu o vorba, cu un sfat si de ce nu cu rezolvarea problemei care ma framanta. Asta numesc eu corespondenta si acest lucru ar trebui sa ni-l dorim cu totii. De aceea prieten drag, nu fugi de necunoscut. Incearca cu toata puterea fiintei tale si imbunatateste-ti  in acelasi timp imaginea de sine ca in fiecare zi sa poti oferi celorlalti din jurul tau cea mai buna versiune a ta. Iar dac-ai intalnit pe cineva, caruia crezi ca inima si sufletul i le vei putea incredinta, nu da bir cu fugiti inca de la inceput, nu ii intoarce spatele inainte de a stii cu adevarat daca e sau nu potrivita pentru tine. Cand crezi cu adevarat în ceea ce simţi, in ceea se întâmpla cu sufletul tău şi când îi vei fi dat şansa să se defăşoare după bunul său plac, abia atunci vei putea spune că toate câte tu le-ai încercat şi câte sufletul le-a petrecut, toate pe gustul său s-au făcut şi vei putea să fii liber să iubeşti şi să fii fericit, aşa cum sufletul tău a dorit iar tu prin încercări le-ai dus la-ndeplinit.

Cu drag din drag…aceeaşi Maria D.

P. S. Sper ca ceea ce eu am încercat să-ţi transmit aici, să nu fi împietat cu nimic edificiul pe care cu mare grijă şi multă răbdare tu l-ai construit.


Braşov, 27 August 2013

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu