Dincolo...

Dincolo.... de acest ecran al monitorului, distant și rece, sunt suflete de oameni pe care-i întâlnim cu totul întâmplator : unii ne iubesc, alţii nu ! Alţii ne privesc, unii trec nepăsători pe lângă noi.Cei mai mulţi se uită, şi trec mai departe fără să citească înşiruirea de cuvinte, din care sufletul nostru este parte integrantă. Păcat ! Pentru că uneori, un simplu mesaj citit cu sufletul poate încânta, poate face să-ţi tresară inima, poate chiar să-ţi schimbe viaţa. Dincolo de toate acestea, de zbuciumul vieţii, de trăirile noastre interioare, cuvintele pot fi emoţionante, ziditoare de nesperate bucurii. Ele pot face să răsune acorduri în inima şi sufletul nostru. Cu toţii suntem suflete-trăitori în cuvinte şi imagini. Un Om la un capăt de lume, ne poate umple ochii de lacrimi fierbinţi, iar inimile de-ncântare nebănuită. Altul ne poate aduce în suflete un licăr de bucurie prin simplul fapt că ne-a privit…şi ne-a citit mesajul, lăsându-şi amprenta paşilor lui, pe paginile noastre. De aceea trecătorule, te rog să ai mare grijă cum păşeşti, pentru că păşeşti peste sufletul meuşi n-aş vrea să mi-l striveşti.

marți, 22 februarie 2011

Amintirile...ne navalesc


                                                               


„Clipele vieţii trec, spre maine, spre mai departe, închizand în ele amintiri!”

Alteori, amintirile se uită şi dispar, timpul trece şi se pierde, visele se năruie şi nu vor mai fi niciodata la fel...tu iubire, ar fi trebuit să-mi îmbogăţeşti viaţa nu să o iroseşti, ar fi trebuit să vindeci un suflet îndurerat nu să furi şi mai mult din agoniseala lui..pentru că nu oricine are curaj să plangă, nu oricine are curaj să privească singur răsăritul, aşa cum nu oricine ştie să accepte şi să primească ceea ce i se dăruieşte...
Unei frunze, îi ia un timp să îşi schimbe culoarea, de la verde la acel portocaliu superb ori cărămiziu, pe care majoritatea îl adoră în zilele frumoase de toamnă.
Sufletul unui om, este asemenea unei frunze, îi trebuie un timp să se coacă.
Să se formeze şi să ofere  dragoste; şi o face datorită soarelui stralucitor din viaţa fiecaruia. Faptul că frunzele sunt de mai multe tipuri, arată că şi sufletele oamenilor sunt diferite, unele ofera dragoste mai repede, altele mai greu, depinde de strălucirea soarelui.
Timpul este liberul arbitru, el ne oferă şansa ,blandeţea să ne bucurăm de misterul din viata noastră.De aceea am iertat greşeli de neiertat, am încercat să înlocuiesc persoane de neinlocuit şi să uit persoane de neuitat.
Am acţionat din impuls, şi am fost dezamagită de oameni pe care-i credeam incapabili să mă dezamagească. Poate am ras cand n-ar fi trebuit s-o fac...
Mi-am facut prieteni veşnici, am iubit şi am raspuns iubirii, dar s-a intamplat să fiu şi refuzată. Au fost momente în viaţa mea cand am strigat şi am sărit în sus, de atata fericire, am trîit pentru dragoste şi am făcut promisiuni de veşnicie, dar apoi mi-am frant inima. Am plans ascultand muzica sau privind deseori fotografii, amintindu-mi de cate-un loc pe unde trecusem şi mă marcase, de cate-un chip pe care mi l-aş fi dorit să-l mai zaresc din cand in cand, de cate-un gest făcut în treacat, de cate toate!
Am telefonat doar pentru a auzi din nou un glas atat de drag mie, şi neuitat, apoi m-am îndragostit iarăşi de un suras. Am crezut că voi muri de atata nostalgie..pentru că toţi purtăm în suflet o dorinţă imensă de iubire..în care ne dorim să strălucim pentru cineva, să iubim şi să trăim acea iubire. Fiecare purtăm în suflet paradisul nostru pierdut, speranţa că va exista cineva acolo, care ne va salva cineva care să ne mingaie, să ne asculte, să ne înţeleagă, să fie mereu prezent pentru a ne intinde un braţ...poate nu mereu foarte puternic, dar mereu acolo...o persoana care să ne şsoptească la marginea gandului, în fiecare dimineaţă, în fiecare seară că suntem iubiţi....Au fost momente în care mi-a fost teribil de teamă ca voi pierde un om deosebit ( pe care in final, l-am şi pierdut)...dar am supravieţuit.E drept, cu un preţ cam mare!
Dar aşa e viaţa. Şi trăiesc înca! Sau doar mi se pare?!!!
Probabil că dacă timpul nu ne-ar provoca, totul ar fi simplu şi fară rost.
Iar ţie cititorule, îţi doresc să ningă cu iubire peste toate gandurile tale, c-ai avut suficientă răbdare să le parcurgi pe ale  mele, şi poate să înveţi ceva din ele!

3 comentarii:

  1. Ţi-am parcurs cu privirea şi cu gandul, rândurile prin care lăsai uşa sufletului deschisă, ca să pătrundă speranţa unei noi iubiri. Dar cea veche a existat oare? Se pare că nu, dacă duci dorul iubirii. Poate că totuşi a fost, dar la plecare a lăsat urme adânc încrustate pe pagina scrisă cu dor, cu pasiune şi dăruire. Dar au fost toate acestea suficiente pentru a păstra iubirea? Se pare din nou că nu, dacă ea te-a părăsit. Deschide atunci larg fereastra sufletului, poate că soarele ce-ţi va surâde de dimineaţă în fereastră, îţi va aduce căldura necesară încolţirii unei noi iubiri. Pentru cine? Pentru oricare trecător pe strada sufletului tău dornic de iubire, care va poposi în poarta ta şi va bate cu încredere şi cu speranşa că ve-i fi acasă să-i deschizi. Dacă vei avea norocul să fii acasă şi să-i deschizi larg poarta sufletului tău flămând de dragoste, atunci poţi avea speranţa să strângi din nou la pieptul tău şi în suflet, o altă pagină a vieţii, mai viu colorată, cu mai multe surâsuri, cu sărutări, îmbrăţişări şi strângeri la piept.
    Călătorul.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc din suflet pentru frumoasele cuvinte pline de indemnuri intelepte.

    RăspundețiȘtergere
  3. Iubirea-i legendă şi poveste…

    Mi-ai spus că iubirea-i legendă, că-i poveste,
    Ce va începe acum în noaptea cea fierbinte,
    Că trandafirul meu, de-acum femeie este,
    Iar eu lac de apă, cu-un gol total în minte.

    Trandafirule cu dor, azi noapte am simţit,
    Petale parfumate mă mângâiau confuze,
    Cu voce tremurândă iubire mi-a şoptit,
    În timp ce roua nopţii îmi picura pe buze.

    Cu pielea aromată şi cu mişcări uşoare,
    Focul iubirii veşnice în mine l-ai aprins
    Şi a curs iubirea ca vinul în pahare,
    Iar zorii ne stârneau dorinţi de necuprins.

    Sărutându-mi buzele în caldă-mbrăţişare,
    Promiţi că te-ntorci şi mâine iar la mine,
    Apoi în viata toată, în viaţa următoare,
    Simt în mine dorul şi simt cât e de bine.

    Sau pooate ca nu e asa ţi că iubirea e viaţă, e apa noastră vie...

    RăspundețiȘtergere