Dincolo...

Dincolo.... de acest ecran al monitorului, distant și rece, sunt suflete de oameni pe care-i întâlnim cu totul întâmplator : unii ne iubesc, alţii nu ! Alţii ne privesc, unii trec nepăsători pe lângă noi.Cei mai mulţi se uită, şi trec mai departe fără să citească înşiruirea de cuvinte, din care sufletul nostru este parte integrantă. Păcat ! Pentru că uneori, un simplu mesaj citit cu sufletul poate încânta, poate face să-ţi tresară inima, poate chiar să-ţi schimbe viaţa. Dincolo de toate acestea, de zbuciumul vieţii, de trăirile noastre interioare, cuvintele pot fi emoţionante, ziditoare de nesperate bucurii. Ele pot face să răsune acorduri în inima şi sufletul nostru. Cu toţii suntem suflete-trăitori în cuvinte şi imagini. Un Om la un capăt de lume, ne poate umple ochii de lacrimi fierbinţi, iar inimile de-ncântare nebănuită. Altul ne poate aduce în suflete un licăr de bucurie prin simplul fapt că ne-a privit…şi ne-a citit mesajul, lăsându-şi amprenta paşilor lui, pe paginile noastre. De aceea trecătorule, te rog să ai mare grijă cum păşeşti, pentru că păşeşti peste sufletul meuşi n-aş vrea să mi-l striveşti.

sâmbătă, 24 martie 2012

Chiar dacă…Mi-am risipit fiinţa cu fiecare boare,
Pe care am suflat-o şi-am dat-o altcuiva!
Am pus în fiecare cântec, şi-n fiecare zâmbet…
Mereu am pus, câte un pic din fiinţa mea.

Apoi, am reîntregit-o, cu lacrimi şi suspine,
Cu doruri neîmplinite şi vise ce-au murit!
Dar mereu am renăscut, din propria-mi cenuşă,
Chiar dac-am fost uneori,  trântită la pamânt!

Cu sufletu-mi rănit, mereu m-am ridicat,  
Spre alte începuturi, cu forţe noi, spre infinit.
Şi chiar de-n viaţă, nu mi-a fost prea  uşor…
Iar alteori, mi-a fost mai greu…am răzbit!

Versuri, M. D.
Bucureşti, 11 Noiembrie 2011

2 comentarii:

 1. Caracterizarea în versuri frumoase a unei personalități puternice, temerare, care nu se sperie de luptă, nu se dă bătută în fața greutăților, a înfrângerilor, ci continuă lupta până la victoria finală!Felicitări!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Multumesc din suflet! Toate acestea cu siguranta tin de educatia primita si valorile imprimate in cadrul familie.
   Pentru ca unde altundeva se formeaza caracaterul decat in cadrul familie. Intotdeauna am sa multumesc Dumnezeului, pentru ca m-a asezat in cadrul familiei din care fac parte, chiar daca cei care mi-au dat viata , m-au cresut si educat in acest spirit, nu mai sunt de multa vreme printre noi. Va multumesc inca odata.

   Ștergere